השאלה מי צריך קידום אתרים היא שאלה מורכבת, כל בעל אתראינטרנט צריך סוג של פרסום, אך קידום אתרים הוא שיטת פרסום מסוימת שמתאימה רק לחלק מבעלי האתרים.
במידה ויש ברשותכם אתר אינטרנט ואתם מעוניינים להרוויח ממנו כסף בדרך כל שהיא יש סיכוי טוב שאתם זקוקים לקידום אתרים מקצועי בכדי להביא את האתר שלכם למקומות הגבוהים במילות החיפוש בו הוא מתעסק.
פרסום באינטרנט הוא מספר רב של שיטות פרסום, סכומים שונים לחלוטין ועוד כל מיני פרמטרים.
במידה ואתם מתעסקים רק בנישה ייחודית לכם אתם תצטרכו פרסום ממומן (PPC) ואולי אף תוכנית שותפים, אך קידום אתרים אינו מתאים לכם מאחר שהוא מתאים בעיקר למיינסטרים של מושגים.
לעומת זאת, אם אינכם עובדים בנישה מסוימת קידום אתרים יכולה להיות הפריצה שלכם בפרסום.
העלויות של קידום אתרים בהחלט משתנות, אך בסופו של דבר העלות\תועלת של קידום אתרים היא אחת משיטות הפרסום הטובות ביותר.
בתהליכו ובסופו של תהליך הקידום אתרים (בסופו יש צורך לשמור על המיקומים) אתם מקבלים פרסום 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע על המוצרים אותם בחרתם.
יש להדגיש כי לא כל אחד רואה את האתר שלכם בגוגל, אך כל אחד שמחפש את המילות מפתח אותם בחרתם יראה אתכם.
מדובר בעשרות אלפי, מאות אלפי ואולי אף מיליונים של אנשים שרואים אתכם.
בנוסף לכך יש את עניין התפוצה, במידה ואתם יכולים לשלוח את המוצרים שלכם בדואר לדוגמא אתם בהחלט יכולים לכבוש את כל ארץ ישראל ולאו דווקא לשים פרסומת במקומות שעולה לכם כמו קידום אתרים.
בנוסף לפרסום בקידום אתרים אורגני ניתן להריץ גם קמפיין פרסום PPC (זה שאמרנו שמתאים גם לנישות) ואף תוכניות שותפים.
הדגשה קטנה: יש ללקוחות ולעסקים בכלל פחד ל"בזבז" את כספם בפרסום, אך קידום אתרים הוא לא בזבוז אלא השקעה, 90% מהמקרים בהם עושים קידום אתרים נכון וקמפיין פרסומי מתאים ותוכנית שותפים טובה כמות המכירות יכולה לעלות עד אלפי אחוזים, לכן הכסף שאתם משקיעים הוא כסף שיחזיר את עצמו כמה וכמה פעמים.
יתרה מזאת, ברוב המקרים אין כמעט סיכון כספי. לדוגמא, קמפיין תוכנית שותפים ניתן לשלם רק על רווחים ממכירות בלבד, אם לא מכרו בשבילכם אינכם זקוקים לשלם מאומה.
גם קמפיין PPC נחשב לסיכון נמוך יחסית, רק מי שלוחץ על המודעה שלכם גורם לכם לשלם סכום מסוים. ובחישוב נכון ניתן להגיע למצב בוא אתם מזלמים הרבה פחות לקליק וגם מקבלים הרבה פניות.
קידום אורגני הוא בעל הסיכון הגבוה מבין השלושה אך הוא גם השיטת פרסום שמביאה הכי הרבה לקוחות פוטנציאלים ברשת.
לכן אין סיבה להשקיע הרבה כסף בפרסום בעיתונים ואפילו לא באנרים ופרסומות באתרים מוצפי גולשים, בעיקר מאחר שהסכומים של פרסומים אלה אינו נמוך כלל ובדרך כלל הגולשים בוחרים להתעלם מהפרסומים בו.




